Asfaltiranje saobraćajnica ka autobuskoj stanici - iKragujevac


Vesti

Na teritoriji mesne zajednice Lepenica, na saobraćajnicama Vojislava Kalanovića i Dragoslava Srejovića u toku su radovi skidanja površinskog sloja asfalta a u planu je da se u narednih pet dana nanese novi sloj asfalta i radovi završe, kako bi, u jednoj od najfrekventnijih raskrnica u Kragujevcu, bio pušten saobraćaj. Zamenik gradonačelnika, Nebojša Zdravković obišao je radove.

Vrednost radova rekonstrukcije raskrsnice ulica Vojislava Kalanovića i Dragoslava Srejovića je oko 10 miliona dinara, u pitanju je deonica dužine 450 metara a radove izvodi Preduzeće za puteve Kragujevac i jedna je od najvećih infrastrukturnih investicija u ovom periodu - rekao je Nebojša Zdravković, zamenik gradonačelnika i istakao da je to jedna od najfrekventnijih raskrsnica u gradu pa je veoma bitno da radovi budu završeni u roku.

Raskrsnica ovih dveju ulica je na prilazu glavnoj autobuskoj stanici a dnevno na stanicu pristane i izađe preko 700 autobusa. Pored toga na teritoriji ove mesne zajednice je i glavni carinski terminal, tako da je važna i za putnička i teretna motorna vozila, kamione i autobuse za slobodan promet i tranzit robe. Prema rečima Zdravkovića, zamenika gradonačelnika u planu je da se iskoriste povoljni vremenski uslovi i na samom početku građevinske sezone uradi što veći broj važnih saobraćajnica, a zbog stanja i stepena oštećenosti kolovoza, ova raskrsnica bila je na samom vrhu liste prioriteta.

U periodu trajanja radova više od deset linija javnog gradskog i prigradskog prevoza kojima je polazište sa glavne autobuske stanice, polazno stajalište izmešteno je na najbliže registrovano. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu