Kragujevac: Asfaltiranje Ulice Boška Buhe - iKragujevac


Vesti

Radovi na asfaltiranju Ulice Boško Buha u naselju Košutnjak privode se kraju, u toku je nanošenje završnog sloja a radove su danas obišli zamenik gradonačelnika Nebojša Zdravković i Dalibor Jekić, član Gradskog veća za privredu.

Ova saobraćajnica je od velike važnosti za javni gradski prevoz i sugrađane koji žive u ovom delu grada, ali i za firmu ''Sanel'' koja posluje na ovom potezu i u kojoj je zaposleno preko 140 Kragujevčana. Akcijom ''Na pragu privrednika'' i razgovorima sa menadžmentom kompanije ova saobraćajnica izdvojena je kao prioritet, rekao je zamenik gradonačelnika Nebojša Zdravković.

Dužina ulice je 500 metara, a vrednost radova oko 7 miliona dinara. Prema rečima zamenika gradonačelnika u planu je da se u narednom periodu urade još neke saobraćajnice i time obezbedi bolja i udobnija vožnja i bezbednost sugrađana ali i odgovori na zahteve kragujevačkih privrednika, onih koji su kroz akciju lokalne samouprave pitanje saobraćajnica istakli kao problem u poslovanju.

Lokalna samouprava ima sredstva izdvojena za rešavanja pitanja infrastrukture jer od svakog novozaposlenog radnika određena sredstva kroz porez na zaradu ulaze u budžet grada Kragujevca, objasnio je Zdravković.

Radovi na asfaltiranju Ulice Boško Buha izvode se primenom nove tehnologije cementne stabilizacije tla i prva je od pet ulica koje su u planu da se asfaltiraju u narednom periodu. Nakon završetka radova na ovoj ulici, biće asfaltirana Ulica Ante Plaziblate, a zatim Radivoja Markovića i Južnomoravskih brigada u Grošnici.

Važno je istaći da se osim bržih i efikasnijih radova, primenom nemačke metode postiže duplo veća stabilnost, kvalitet, trajnost saobraćajnica i garanacija koju dobijamo, daleko je isplativija od standardne tehnologije - rekao je Dragan Stevović, rukovodilac sektora izgradnje i održavanje saobraćajnica JKP ''Čistoća''.

Radove, u saradnji sa kompanijom Extra Auto Transport, izvode radnici Javno komulanog preduzeća ''Čistoća''.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu