Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić posetio TP "Morava" - iKragujevac


Vesti

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, u nameri da se bolje upozna sa poslovanjem kompanija koje rade na teritoriji grada, posetio je i preduzeće TP “Morava“.

TP “Morava“ na tržištu uspešno posluje više od dve decenije, zapošljava 250 radnika, i na blizu 8000 kvadrata magacinskog i poslovnog prostora na području Kragujevca ima i 20 maloprodajnih objekata. Ovo preduzeće je 2003. godine uspešno privatizovalo društvenu firmu “Partizan“ u Lapovu i osnovalo “Morava prom“ koju sada čini lanac od 20 maloprodajnih jedinica, sa više od 80 zaposlenih, naveo je direktor TP “Morava“ Dragan Spasić, u razgovoru sa gradonačelnikom Nikolićem i tom prilikom ga upoznao sa poslovanjem, partnerima i razvojnim ciljevima kompanije.

Kao odgovor na veliku tržišnu konkurenciju stranih trgovinskih lanaca, 14 domaćih kompanija sa teritorije Srbije među kojima je i TP “Morava“ udružilo se i osnovalo Domaći trgovački lanac-DTL kako bi zajednički nastupali kod dobavljača i bili konkurentniji na tržištu.

Ova firma, prema rečima Radomira Nikolića, predstavlja pravi primer uspešnog porodičnog biznisa.

Već dugo radimo na tome da privučemo strane investitore, i da im pokažemo da je baš Kragujevac grad u kome treba da se razvija privreda, ali i poljoprivreda ovog dela zemlje. Naš cilj je takođe ne samo da domaća preduzeća opstaju na tržištu, već da stvorimo ambijent koji će biti povoljan za njihov napredak, rekao je Nikolić, ovom prilikom.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu