EKSKLUZIVNO: Verko godinama nezakonito naplaćivao vrtić- Grad Kragujevac od sutra roditeljima vraća novac! - iKragujevac


Vesti

Za nezakonito postupanje što se naplaćivanja cene boravka u vrtićima za vreme mandata bivšeg gradonačelnika Kragujevca, Veroljuba Stevanovića, u Kragujevcu se znalo i ranije jer su postojale mnoge pritužbe građana.

O tome je govorio ministar prosvete Srđan Verbić, ali bezuspešno, jer je tadašnja gradska vlast na čijem čelu je bio Veroljub Stevanović bila nema i na pritužbe ministra.

Danas se, čini se, stvari menjaju na bolje.

Dobra vest koju smo ekskluzivno saznali je da će SVIM roditeljima (oko četiri hiljade njih), kojima je ova naknada bila nezakonito naplaćivana, novac biti vraćen!

Kako saznajemo, na insistiranje gradonačelnika Radomira Nikolića, a u skladu sa presudom Vrhovnog suda, biće izvršena naknada štete svim oštećenim roditeljima.

Potrebno je da svi roditelji čije je dete koristilo usluge PU Nada Naumović u periodu od 01.marta 2013.godine do 01.septembra 2014.godine SUTRA ili PREKOSUTRA, to jest, 28.i 29.marta u periodu od 10 do 19 časova odu u prostorije PU Nada Naumović (Save Kovačevića br.30).

Potrebno je i da ponesu fotokopiju lične karte i fotokopiju platne kartice, zbog broja tekućeg računa na koji će uplata biti izvršena.

Nakon toga, potpisaće sporazum sa predškolskom ustanovom na osnovu kojeg će novac biti vraćen.

 

,

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu