Vaterpolo reprezentacija Srbije u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Turneja šampiona – vaterpolo reprezentacije Srbije završava se večeras u Kragujevcu, revijalnom utakmicom sa ekipom mlađih selekcija VK “Radnički“. Tim povodom gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, sa saradnicima organizovao je prijem za vateropliste, stručni štab i rukovodstvo Saveza.

Velika je čast što ste danas u Kragujevcu, a humanitarni rad kojim se bavite je lepa poruka za sve ljude i prilika da pokažemo solidarnost u ovim teškim vremenima, da brinemo jedni o drugima – rekao je Nikolić.

Osim o rezultatima i medaljama kojima reprezentativci pune naša srca na prvenstvima i gde god da se pojave, na prijemu je najviše bilo reči o problemima sa kojima se susreće vaterpolo klub “Radnički“ i rešenjima za njihovo prevazilaženje. Grad promoviše vaterpolo, a vaterpolo promoviše Kragujevac, jer je to uzajamno povezano. Nadam se, istakao je Nikolić, da nas u sportu čekaju svetliji dani jer grad finansijski polako staje na noge. Očekujem da će uskoro doći vreme kada će sport u Kragujevcu opet da dosegne najviše visine.

Tokom turneje obišli smo veće gradove u Srbiji i na Kosovu i Metohiji. Srećni smo što smo danas u Kragujevcu i što će publika moći da vidi naše zlatne momke – istakao je Milorad Krvokapić predsednik Vaterpolo saveza Srbije. 

U znak sećanja na turneju šamiona, reprezentativci su uručili gradonačelniku Kragujevca kopije zlatnih medalja sa Svetskog prvenstva u Kazanji i Evropskog u Beogradu, kao i sliku i loptu sa potpisima igrača.

Nakon prijema u Gradskoj upravi, vaterpolo reprezentacija Srbije posetila je školu “Radoje Domanović“ gde su se družili sa svojim navijačima.

izvor/foto: kragujevac.rs
 


 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu