HAOS U KRAGUJEVCU: Pomažu ljudima, a rizikuju svoj život - iKragujevac


Vesti

Lekari Hitne pomoći u Kragujevcu traže pomoć države jer su izloženi skoro svakodnevnim napadima nasilnih pacijenata i njihovih srodnika.

Prema rečima dr Dušana Đokića, člana Upravnog odbora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, lekari su svake noći suočeni s pretnjama, uvredama, psovkama, pa i napadima. Traže status službenog lica kako bi preventivno uticali na nasilnike.

- Dr Milunka Dragićević je na terenu imala incident s policajcem. Pretio joj je telefonom da će se provesti loše ako se ekipa ne stvori za dva minuta u njegovoj kući u Trmbasu. Lekari su došli i videli da je on pijan, a da mu je žena u stanju kome od alkohola. Bio je toliko pijan da se i predstavio imenom i prezimenom i kao policajac. Sve je zabeleženo i prijavljeno MUP-u - kaže Dušan Đokić.

Incident je odmah prijavljen policiji i radnik MUP-a je procesuiran, a nakon dva dana kažnjen je novčano kod sudije za prekršaje.

- Imali smo pre dva dana poziv, kada su nam javili da je čovek pregažen kolima. Ispred restorana „Mala Avala“, oko pola sata pre ponoći. Otišli smo, rekli su da čovek leži na ulici. Kada smo stigli, videli smo pijanog čoveka. Priča da ga boli ruka, psuje, ulazi u vozilo. Pričao je da je pao, da ga je udario automobil, da ga boli lakat. Nije imao nikakve vidljive povrede. Iskočio je napolje i onda smo videli da nas prate njegovi otac i majka u svom automobilu. Uhvatio se rukom za džep i pretio vozaču da će ga rasporiti nožem i onda je pobegao. Prošao je bez prijave, a nas su molili da prećutimo „jer hoće da se zaposli u vojsci“ - priča dr Aleksandar Rašković.

Jelena Petković je 28. januara otišla na teren u kafe „Peron“. Prijavljen je epi-napad.

- Na vratima me je sačekao mladić, uhvatio me za ruku, uvrnuo je. Kukala sam da me pusti, zapomagala. Vozač me je spasao. Na kraju sam završila na ortopediji sa istegnutim ligamentima, bila sam dva meseca na bolovanju - priča Petkovićeva.

Dr Vesna Milentijević kaže da je čovek dolazio dva puta sa ženom u ambulantu nedeljom.

- Pitala sam ga „od kada ima bolove u grudima“, a on je krenuo da psuje i priča kako ga bole 20 godina - priča Vesna Milentijević.

Zvao telefonom 40 puta za dva dana

- U poslednja dva dana čovek nas je zvao telefonom preko 40 puta i blokirao liniju. Prijavili smo to policiji i, kada smo rekli broj, odovorili su nam da taj zove i njih. Reakcija države je blaga, zato tražimo da nas neko sačuva jer kada dođemo na umrlicu, kasno je. Dešavalo nam se da su, kada odemo na teren, ljudi vadili bombu ili uzimali knjižicu koja stoji ispod pištolja - kaže dr Dušan Đokić.

Izvor: Blic

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu