Kragujevac se seća žrtava bombardovanja - iKragujevac


Vesti

Godišnjica početka NATO agresije obeležava se širom Srbije, a centralna državna komemorativna ceremenonija biće održana u Beogradu, ispred zgrade bivšeg Generalštaba Vojske Srbije.

Kragujevčani će 23.marta u 09:30 časova položiti vence kraj spomenika "Uspenje". Udruženje ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca obeležiće 17. godina od početka NATO agresije na SR Jugoslaviju.
U ime grada venac će položiti gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, a prisutnima će se obratiti Dragan Popović, državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja.

Danas, kao i svake godine sećamo se onih koji su dali živote u odbrani naše zemlje i naroda.  Iz ovog sećanja je važno izvući određene pouke, a jedna od njih je: "da nikada ne zaboravimo veličinu žrtve koju su podneli ljudi branivši svoju zemlju". 

Ne zaboravimo da je bombardovanje trajalo 78 dana, da je odnelo mnoge živote i teško razorilo infrastrukturu, privredu, škole, zdravstvene centre, spomenike kulture, medijske kuće.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu