Neko ih se setio: Obradovali prihvatilište, dnevni boravak za decu i žrtve nasilja! - iKragujevac


Vesti

Don Don kao društveno odgovorna kompanija pružanjem pomoći onima kojima je najpotrebnija neguje odnos sa lokalnom zajednicom u kojoj posluje.

Kragujevačkom Centru za razvoj usluga socijalne zaštite “Kneginja Ljubica“ danas je kompanija Don Don uručila donaciju u vidu svojih pekarskih proizvoda. Ovu ustanovu u okviru koje je prihvatilište i dnevni boravak za decu i mlade, žrtve nasilja u porodici i drugi oblici pružanja socijalne usluge, posetili su Dalibor Jekić, član Gradskog veća za privredu i Aleksandra Đurišić, PR menadžer kompanije Don Don.

Don Don kao društveno odgovorna kompanija pružanjem pomoći onima kojima je najpotrebnija neguje odnos sa lokalnom zajednicom u kojoj posluje. Deo proizvodnje naše kompanije je u vašem gradu i zašto ne bismo na ovakav način počeli saradnju - rekla je Aleksandra Đurišić i dodala da je politika kompanije da pomaže ugrožene grupe stanovništva i da je moguće potpisivanje ugovora o doniranju na godišnjem, polugodišnjem ili mesečnom nivou u zavisnosti od potreba i broja korisnika ove ustanove. Ovaj vid saradnje čini da se na human način naša kompanija u kontinuitetu oduži zajednici - objasnila je Đurišićeva.

Govoreći o potrebama korisnika socijalnih usluga, Ljiljana Stanković, direktorka Centra navela je da je od velikog značaja donacija kompanije Don Don. Pored podrške koju pruža lokalna samouprava humanost nije nestala ni kod nekih kragujevačkih privrednika, organizacija, ustanova pa i pojedinaca koji u skladu sa svojim mogućnostima pomažu korisnicima Centra.

Početak saradnje između kompanije Don Don i Grada Kragujevca otpočela je akcijom “Na pragu privrednika“ koju lokalna samouprava uspešno sprovodi više od dve godine.Za naš grad veoma je bitno da imamo što više društveno odgovornih kompanija koje prepoznaju probleme zajednice u kojoj posluju. Poseta Centru jeste značajna poruka o podsticanju društvene odgovornosti, imajući u vidu da je ovoj i sličnim ustanovama pomoć uvek dragocena. Ovakva vrsta donacije je promocija samog privrednika i saradnje sa lokalnom zajednicom ali i dobar primer odgovorne kompanije - istakao je Dalibor Jekić, član Gradskog veća za privredu. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu