EKSKLUZIVNO Pogledajte napad novinara N1 na urednicu RTK [Video] - iKragujevac


Vesti

U skladu sa Zakonom o štrajku, Sindikat Nezavisnost u Radio televiziji Kragujevac d.o.o. zapošeo je generalni štrajk zbog neisplaćene dve zarade. Ali umesto slike o štrajku radnika Radio televizije Kragujevac, Srbiju je obišla ružna slika incidenta koji se dogodio u prostorijima RTK. 

N1 televizija tvrdi u svom saopštenju "da je odgovorna urednica Televizije Kragujevac Jelena Vuković na današnjem sastanku štrajkačkog odbora te medijske kuće odgurnula kameru N1 televizije a Nikić je pratio štrajk RTK i sastanak zaposlenih. Pred oko 40 prisutnih Vuković je, nezadovoljna time što je prolazeći pored reportera N1 on okrenuo kameru da je snimi, nasrnula i udarila svom snagom po objektivu kamere."

iKragujevac je došao u posed snimka sigurnosne kamere a koja nedvosmisleno pokazuje da kamera nije bila udarena ili odgurnuta već pokrivena papirom a onda je usledila reakcija snimatelja TV N1 a koja je, po rečima urednice RTK Jelene Vuković bila bahata i neprimerena.

Radio televizija Kragujevac d.o.o je izašla, odmah nakon incidenta, sa svojim saopštenjem:

"Dopisnik televizije N1 koji je nasrnuo na urednicu Televizije Kragujevac 17.03.2016.godine, od početka štrajka u ovoj medijskoj kući, koji je pratio,bahato i nasilnički se ponašao. Iako je bez odobrenja vlasnika (upadajući na privatni posed) snimao šta god je hteo,16.03.2016.godine silom je pokušavao da uđe u kancelariju direktorke Radio televizije Kragujevac-lupao je nogom i gurao vrata.

Takvo ponašanje ponovilo se i narednog dana, snimajući sastanak Štrajkačkog odbora, pomenuti Nikić je izrevoltiran, što mu nije dozvolila da je snimi (stavljajući papir ispred objektiv, bez da je uopšte takla kameru), nasrnuo na urednicu Televizije Kragujevac Jelenu Vuković. Ovakvo ponašanje je urednicu Televizije Kragujevac potreslo i uznemirilo. 17.03.2016.godine na njenom radnom mestu narušeno joj je pravo na bezbedan rad.

Medijska kuća koju Nikić predstavlja u Kragujevcu je podržala bahato ponašanje svog dopisnika iz Kragujevca, jer je na svom programu objavila lažne informacije, nepozivajući drugu stranu i lažima narušavajući ugled i čast ove dugogodišnje novinarke iz Kragujevca, a samim tim i kuće u kojoj radi. Iako je rukovodstvo Radio televizije Kragujevac, nakon incidenta obavestilo kolege iz N1 televizije o svemu, oni u svojim vestima nisu objavili istinite informacije, uskraćujući građanim pravo na objektivno informisanje.

Snimak je sa kamere video nadzora koja je udaljena od mesta na kome se dogodio incident, pa se ne vidi jasno pokušaj fizičkog napada Milana Nikića na urednicu Televizije Kragujevac. "

Snimak sigurnosne kamere od 17.03.2016. godine:

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu