ŠUMADINAC KOJI JE SKUĆIO MNOGE BRAČNE PAROVE: Besplatan život u kući iz snova, uz SAMO JEDAN USLOV! - iKragujevac


Vesti

Domaćin iz Šumadijske varoši Lapovo već 40 godina izdaje kuću bračnim parovima, i to besplatno. Mnogi su se, zahvaljujući ovakvom načinu života, i sami skućili izgradivši svoje domove dok su besplatno stanovali kod humanog Lapovca.

Predstavnici mnogih medija su nekoliko puta za godinu dana pokušavali ovog Šumadinca da ubede da ispriča zašto besplatno izdaje kuću, ali on nikada nije na to pristao.

Kaže – ne treba mi reklama i slikanje, ne treba mi da ljudi čuju. 

– Imam u dvorištu tu kuću koju ne koristim. Supruga i ja imamo svoja primanja i svoju kuću.

Jedino što tražim jeste da prostor iznajmljujem bračnim parovima. Ono čime oni meni treba da uzvrate jeste da mi polivaju i kose travu u dvorištu. To je sve, kaže Lapovac.

U poslednjih 40 godina u kući čije se iznajmljivanje ne plaća živelo je mnogo porodica, neki dugo, neki tek koju godinu.

– Meni to odgovara, da ne bi kuća propadala, njima – da imaju gde da žive. Neki su, dok su stanovali kod mene, na miru mogli da zidaju svoje kuće, godinama, kada skupe pare za građevinski materijal. Tako smo se i rastajali, oni odu u svoj dom, ja opet postavim oglas. Nema tu neke priče – odsečan je ovaj čovek.

On napominje i da je imao nekoliko loših iskustava, pa je morao nakon par stanara da čisti kuću od buđi i prljavštine i detaljno je sređuje. Većina je ipak bila korektna, dodao je on.

Pomenuta kuća ima tri sobe i kupatilo i nalazi se u širem centru varoši Lapovo. U ovoj opštini iznajmljivanje kuća i stanova nije skupo, ali malo gde je besplatno.

 

Izvor: Telegraf

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu