Pogledajte kome je Gradsko veće odobrilo sredstva za isplatu otpremnina! - iKragujevac


Vesti

Danas je održana sednice Gradskog veća.

Na danas održanoj sednici javno – komunalnim preduzećima “Gradska groblja“ i “Zelenilo“ odobrena su sredstva subvencija odnosno budžetske pomoći u iznosu od blizu 12 miliona dinara za isplatu novčanih naknada odnosno otpremnina radnicima koji su se izjasnili za sporazumni prestanak radnog odnosa. JKP “Gradska groblja“ napustilo je osam, a “Zelenilo“ 16 zaposlenih.

Gradsko veće dalo je saglasnost na zaključenje ugovora sa dve specijalne ginekološke bolnice “Ivanović“ iz Beograda i “Ferona“ iz Novog Sada radi pružanja usluge vantelesne oplodnje parovima kojima je, rešenjem Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, odobrena finanijska pomoć.

U cilju podsticanja rađanja, podsećamo, grad Kragujevac od 1. janura ove godine sufinansira treći pokušaj vantelesne oplodnje u iznosu do 250 000 dinara parovima koji ispunjavaju uslove propisane Odlukom. To pravo može da se ostvari u zdravstvenim ustanovama na teritoriji Republike Srbije koje imaju važeću dozvolu nadležnog Ministarstva za obavljanje VTO.

Gradsko veće dalo je saglasnost na zaključenje Ugovora o finansiranju programa u oblasti sporta između grada Kragujevca i sportskih organizacija. Data je i saglasnost na Nacrt Povelje o izmeni Povelje interne revizije grada Kragujevca, koji će potpisati gradski revizor Milijana Ratković i gradonačelnik Radomir Nikolić.

Odlukom Gradskog veća Narodnoj biblioteci “Vuk Karadžić“, po beneficiranoj zakupnini, data su na korišćenje dva poslovna prostora u ulici Laze Marinkovića 56. površine 164 kvadratnih metara i Nikole Pašića 33. površine 125 kvadrata.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu