NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNIKA: Rođeni Kragujevčanin postao poslanik gradskog parlamenta u Beču! - iKragujevac


Vesti

Rukovodstvo Kragujevca organizovalo je, uoči minulog vikenda, prijem za poslanika u gradskom parlamentu Beča Nemanju Damnjanovića, rođenog Kragujevčanina, inače.

Tom prilikom razmenjena su iskustva o funkcionisanju lokalnih samouprava i komunalnih sektora, te o mogućnostima za dolazak austrijskih investitora u Šumadiju. Pokrenuta je i inicijativa o uspostavljanju saradnje Kragujevca i Beča u oblastima i delatnostima u kojima je to moguće.

Ocenjujući da je najveći problem Kragujevca velika stopa nezaposlenih, gradonačelnik Radomir Nikolić obavestio je bečkog poslanika da je ovdašnja lokalna samouprava zainteresovana da potencijalnim austrijskim investitorima predstavi sve mogućnosti za ulaganja u Šumadiji. Kragujevac do sada nije imao intenzivnu kampanju za strane ulagače, ali se, prema njegovim rečima, ubrzano radi na komunalnom uređenju novih industrijskih i radnih zona u gradu.

Poslanik Damnjanović podržao je inicijativu o eventualnoj saradnji Kragujevaca i Beča u oblasti ekonomije, kulture i sporta. Istakao je, pritom, da investitori postoje, ali da oni traže sigurna tržišta za svoja ulaganja, pa svoju ulogu vidi i u adekvatnom predstavljanju Kragujevca i Srbije bečkim privrednicima. Napomenuo je i da sve veći broj mladih iz Srbije odlazi u Austriju, i da Beč "polako postaje centar srpskog znanja".

Prema nezvaničnim podacima, u Austriji živi oko 300.000 Srba, među kojima je značajan broj uspešnih poslovnih ljudi.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu