Saradnja Kragujevca i Beča na pomolu! - iKragujevac


Vesti

Kragujevac do sada nije imao intenzivnu kampanju za strane ulagače, navodi Nikolić i dodaje da se ubrazno radi na komunalnom uređenju novih radnih zona u Kragujevcu.

Mogućnosti za dolazak austrijskih investitora i razmena iskustva u oblasti funkcionisanja lokalne samouprave i komunalnog uređenja bile su teme sastanka gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića i Nemanje Damnjanovića, poslanika u bečkom paralmentu, rodom iz Kragujevca.

Na sastanku su, između ostalog, razmatrane i zajedničke aktivnosti na povezivanju Beča i Kragujevca.

Ocenjujući da je najveći problem Kragujevca velika stopa nezaposlenih, gradonačelnik Radomir Nikolić je rekao da je lokalna samouprava zainteresovana da potencijalnim austrijskim investitorima predstavi sve mogućnosti za ulaganja u Šumadiji.

Poslanik u bečkom parlamentu, rodom Kragujevčanin, Nemanja Damnjanović kaže da podržava inicijativu da se Kragujevac i Beč povežu u oblasti ekonomije, kulture i sporta.

Dodaje i da investitori postoje, ali da oni traže sigurna tržišta za svoja ulaganja, pa svoju ulogu vidi i u adekvatnom predstavljanju Kragujevca i Srbije bečkim privrednicima.

Ovaj austrijski političar srpskog porekla podseća da mladi iz Srbije odlaze u Austriju i da Beč polako postaje centar srpskog znanja.

Sastanku su prisustvovali i predsednik Skupštine grada Milan Urošević i Minja Obradović član Gradskog veća za upravljanje projektima, međunarodnu i unutrašnju saradnju.

Inače, prema nezvaničnim podacima, u Austriji živi oko 300 hiljada Srba, među kojima je značajan broj uspešnih poslovnih ljudi. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu