GRADSKO VEĆE: Turci investiraju u Kragujevac - iKragujevac


Vesti

Između “Mina Architecture and Constructio“ iz Turske i grada Kragujevca biće potpisan Protokol o saradnji, čime će se stvoriti uslovi za realizaciju investicioih projekata, pre svega zona poslovanja i industrijskih zona, odlučeno je na današnjoj sednici Gradskog veća.

Za ohrabrenje preduzetničkih inicijativa i spremnost za otpočinjanje sopstvenog biznisa grad će ove godine iz budžeta opredeliti sredstva u vidu grantova, a većnici su danas utvrdili Pravilnik o uslovima, postupku, kriterijumima i načinu dodele podsticajnih sredstava. Cilj je otvaranje malih porodičnih firmi radi smanjivanja broja nezaposlenih i povećanja konkurentnosti i kvaliteta ponude roba i usluga.

Gradsko veće dalo je saglasnost za zaključenje Ugovora o izradi Generalnog urbanističkog plana do 2025 godine, između grada Kragujevca i Direkcije za urbanizam. Saglasnost je dobilo i Odeljenje za vanredne situacije i planiranje odbrane za pokretanje postupka javne nabavke za izvođenje radova na čišćenju, uređenju i sanaciji vodotokova na teritoriji grada. Gradsko veće na današnjoj sednici dalo je i saglasnost za zaključivanje Ugovora između Gradske uprave za investicije i JKP “Čistoća“ radi rušenja baraka u ulici Đenarala Terzibašića.

Gradsko veće utvrdilo je i odluku o odobravanju godišnjih programa za 107 sportskih organizacija i odredilo visinu sredstava za njihovu realizaciju u ukupnom iznosu 113,3 miliona dinara. Sredstva su odobrena i Sportskom savezu Kragujevca od 1,2 miliona dinara kao finansijska podrška radu i aktivnosti Akademije sporta VK “Radnički“.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu