Kragujevac: Ovo su gradske ulice koje se saniraju - iKragujevac


Vesti

U okviru redovnog održavanja ulica na području grada Kragujevca trenutno se izvode radovi na sanaciji Viške ulice u naselju Ilićevo. Radove su obišli Radosav Matić, direktor Javno komunalnog preduzeća “Čistoća“ i Andreja Ilić, načelnik Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove.

Radovi podrazumevaju sanaciju oko 2100 metara kolovozne površine, čija je vrednost oko 553 hiljada dinara, a izvođač je Javno komunalno preduzeće “Čistoća“.

Ulica je bila u lošem stanju, strma je, nema adekvatne kanale za odvodnjavanje i podložna je brzom propadanju, tako da radovi nešto duže traju, kaže Radosav Matić direktor Javno komunalnog preduzeća “Čistoća“, i dodaje da je trenutno osam ekipa angažovano na raznim gradskim lokacijam i seoskim putevima.

Načelnik Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove, Andreja Ilić istakao je da se radi na rekonstrukciji ulice kamenim materijalom a da je u planu i asfaltiranje kada se steknu uslovi. Gradonačelnik Kragujevca je sagledavajući situaciju na terenu prema potrebama građana inicirao ubrzanu dinamiku održavanja ulica i puteva.

Za sada je urađen splet ulica u naselju Obadi, saniran je deo kolovozne trake na kružnom putu ka jezeru u Šumaricama, kao i ulica Dušana Đorđevića. U toku su radovi na sanaciji ulice Užičke republike kod skretanja ka Trmbasu, gde je došlo do klizišta – rekao je Andreja Ilić.

Po završetku rekonstrukcije Viške ulice, ekipe JKP “Čistoća“ nastaviće radove u Bresničkoj ulici.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu