Bivša vlast ostala dužna 9 miliona dinara - iKragujevac


Vesti

Kao sufinansijer serija "Selo gori, a baba se češlja", "Ravna Gora" i filma "Led", Grad Kragujevac je u periodu od 2007. do 2011. godine Kontrast studiju Radoša Bajića trebalo da uplati oko million evra.

Ugovore je potpisivao bivši gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevnović, a dug ostao iz ovog perioda, koji je nedavno po tužbi platila gradska vlast iznosio je 9 miliona dinara.

Bivši čelnici grada su sa Kontrast studiom reditelja Radoša Bajića 2007. godine sklopili ugovore o saradnji u cilju promocije Kragujevca. Tada je Grad Kragujevac bio sufinansijer serija "Selo gori, a baba se češlja", "Ravna Gora" i filma "Led".

Aneksima ugovora između ova dva partnera, definisano je da Grad Kragujevac čitavoj ekipi koja je radila na produkciji ovih ostvarenja plaća smeštaj i ishranu u Kragujevcu.

U vreme kada se najmanje ulagalo u ustanove kulture, obdaništa, kada su škole u gradu bile u potpuno ruiniranom stanju, a mladi talenti i nadareni učenici zaboravljeni, Kragujevčani su finansirali projekte Radoša Bajića sa million evra.

Iako je novcem od skoro million evra Kragujevac mogao trajno da rešI prostorne probleme za 3-4 institucije kulture ili iz temelja izgradi 2 obdaništa i 3 fiskulturne sale, novac je otišao u produkciju serije i filma koji nemaju realne rezultate za grad zbog postupaka bivše vlasti.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu