BORBA: Sindikat traži oštrije sankcije za napad na policajce - iKragujevac


Vesti

Sindikat zaposlenih Policije predlaže državnom vrhu hitno usvajanje zakona koji bi predviđao strože sankcije za napad na pripadnike policije.

U pismu Predsedniku, premijeru, Vladi Srbije i ministru Policije, sindikalci poručuju da je napad na policiju, napad na državu i da bi stoga trebalo predvidi da se svaki pokušaj napada na policiju sankcioniše kaznom zatvora od najmanje pet godina, a ukoliko bi, kako navode, nastuplila lakša telesna povreda policijskog službenika ta kazna bi trebalo da se uvećava.

U pismu državnom vrhu dostavljenom i medijima, sindikalci predlažu da se za ubistvo policijskog službenika tim zakonom predvidi kazna zatvora od 40 godina.

Razlog ovakvog zahteva je, kako navode, sve veći broj napada na policijske službenike gde policijski službenici štiteći bezbednost države, život, bezbednost i imovinu svakog građanina sve češće gube svoje živote i zadobijaju povrede zbog kojih su primorani na duži period lečenja i rehabilitacije.

"Usvajanjem ovog Zakona procenat napada na policijske službenike i građane će se svesti na minimum iz razloga što će svaki napadač na policijskog službenika i građanina u prisustvu policijskog službenika za pokušaj napada biti osuđen na minimum pet godina zatvora", navodi se u pismu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu