Konkurs za projekte iz oblasti privrede - iKragujevac


Vesti

Pored grantova i klastera, grad Kragujevac, Gradska uprava za privredu objavila je Javni poziv za prijavu predloga programa udruženja iz oblasti privrede u cilju dodele sredstava iz budžeta grada Kragujevca za 2016. godinu, a u narednih nekoliko dana biće objavljen i javni poziv za projekte iz oblasti privrede - najavio je Dalibor Jekić, član Gradskog veća za privredu na konferenciji za novinare održanoj u zgradi Gradske uprave.

Udruženja i organizacije koja se najmanje godinu dana bave navedenom delatnošću moći će da podnesu svoje programe i projekte do 29. februara a konačna lista će biti objavljena do 21. marta.

Pozivajući zainteresovane organizacije i udruženja da svojim programima apliciraju za sredstva, Jekić je rekao da je iz gradskog budžeta za realizaciju ovog programa opredeljeno tri miliona dinara. Na konkurs mogu da se prijave zakonom registrovana udruženja i organizacije sa osnivačkim aktom i statutom koji su u skladu sa ciljevima utvrđenim pravilnikom lokalne samouprave. Organizacije i udruženja koja su do sada imali realizovane programe iz ove oblasti, odnosno neke aktivnosti iz delokruga podsticaja privrednog ambijenta u Kragujevcu kao što su afirmacija i razvoj kapaciteta proizvodnih potencijala grada, privlačenje novih investicija, povećanje aktivnih privrednih subjekata, očuvanje postojećih privrednih kapaciteta i radnih mesta, proširenje delatnosti i povećavanje kapaciteta privrednih subjekata, uvođenje novih tehnologija.

Najznačajniji projekat finansiran iz ovih sredstava je, podsetio je Jekić, Savetovalište za potrošače koje daje odlične rezultate a ono što je posebno važno istaći da su sugrađani zadovoljni jer ostvaruju svoja potrošačka prava a istovremeno je podignuta svest svih pružaoca usluga i trgovina da postoji neko ko štiti interese kupaca.

Informacije o uslovima, potrebnoj dokumentaciji i konkursni obrasci dostupni su na internet prezentaciji grada Kragujevca ili se mogu preuzeti lično u Gradskoj upravi.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu