KG: Uskoro gotova zadužbina Delta holdinga vredna 500.000 evra - iKragujevac


Vesti

Objektom će, u koordinaciji sa Delta fondacijom, upravljati grad Kragujevac.

Izgradnji Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom "Iskra" u Kragujevcu, za koji je kamen temeljac položen u novembru prošle godine, trebalo bi, prema poslednjim informacijama, da bude okončana u maju. Intenziviranje radova na izgradnji Centra omogućavaju povoljne meteorološke prilike, usled kojih građevinska sezona i u Kragujevcu gotovo da nije prekidana tokom zimskih meseci.

Radi se, podsetimo, o zadužbini Delta holdinga, a ideja o izgradnji takvog objekta, prema rečima LJiljane Jevremović PR menadžera Delta fondacije, proizašla je iz dugogodišnje saradnje Delte sa Paraolimpijskom akademijom Junior iz Kragujevca. "Zajedno smo sagledali koje su to usluge najpotrebnije osobama sa invaliditetom i odlučili da naša druga zadužbina omogući sport i rehabilitaciju upravo toj populaciji."

Centar za sport i rehabilitaciju će na površini od 660 kvadratnih metara imati smeštajne jedinice, multifunkcionalni prostor za edukaciju i inkluzivno druženje osoba sa invaliditetom, sportsko rehabilitacioni blok i smeštajne jedinice. Objekat, u čiju izgradnju i opremanje će biti uloženo 500.000 evra, neće imati nikakve barijere i arhitektonski će potpuno biti prilagođen osobama sa invaliditetom.

U kragujevačkoj gradskoj upravi ovim povodom kažu da je izgradnja ovog sportsko rekreativnog i rehabilitacionog centra samo jedan segment u podizanju kvaliteta života osoba sa invaliditetom. Grad Kragujevac obezbedio je zemljište i kompletnu infrastrukturu. Uskoro će biti izgrađene prilazne i saobraćajnice unutar kompleksa, da bi korisnici Centra imali nesmetan prilaz. Objektom će, u koordinaciji sa Delta fondacijom, upravljati grad Kragujevac.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu