KG: Kod manastira Divostin nađeni leševi odranih životinja! (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE) - iKragujevac


Vesti

U neposrednoj blizini manastira Divostin pronadjeno je više od 50 leševa odranih lisica, kuna i šakala, bačenih u šipražje, koje su slučajno otkrili meštani. 

Ekipe ''Zoohigijene'' kragujevačke ''Čistoće'', očistile su i dezinfikovale ovaj prostor a policija je izvršila uvidjaj.

Lovci pretpostavljaju da su za ovako nesavesno odlaganje leševa predatora krivi oni kojima je potrebna koža ovih životinja za dalju upotrebu.

Na ovakav prizor naišao je meštanin Divostina Zoran Nektarijević kada je još u subotu sa sinom šetao u neposrednoj blizini manastira Divostin.

Snažan zadah koji je dopirao iz grmlja upućivao je na ostatke životinje, ali nije očekivao da će zateći čak toliku količinu životinjskih leševa u blizini glavnog puta za Kragujevac.

Ovim prizorom zatečeni su i lovci, jer preko 50 leševa lisica, kuna i šakala na jednom mestu ukazuje na odstreljene životinje i to sa odranom kožom koje su, kako se pretpostavlja, bačene najverovatnije pre početka toplijeg vremena.

Nakon prijave, na teren je izašla komunalna inspekcija, kao i policija koja je izvršila uvidjaj.

Po nalogu komunalne inspekcije ekipe ''Zoohigijene'' kragujevačkog Javno komunalnog preduzeća ''Čistoća'', uklonile su leševe, sanirale i dezinfikovale teren.

Tokom januara i februara je lovna sezona na predatore i kako kažu u kragujevačkom Lovačkom udruženju i u Zoohigijeni, zakonska procedura prilikom uklanjanja odstreljenih životinja se poštuje.

Ovaj slučaj pokazuje da ima nesavesnih koji ovakvim ponašanjem mogu da izazovu velike štete po zdravlje ljudi i životinja.

Izvor: RTK

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu