Kragujevac po dešavanjima ne zaostaje za Beogradom, a život u njemu neuporedivo jeftiniji! - iKragujevac


Vesti

Iako je najskuplje iznajmljivanje stana u Beogradu, kao i cene komunalija, plata je najveća u zemlji, pa vam u prestonici treba 1,2 plate za potrošačku korpu za razliku od Kragujevca i ostatka Srbije.

 

Najveća prednost prestonice je, ipak, u tome što je u njemu procentualno najmanje nezaposlenih u poređenju s drugim regionima. Istovremeno je, ako je suditi po sajtovima za zapošljavanje, u glavnom gradu i najveća ponuda novih poslova.

Na kvalitet života utiče i to što glavni grad nudi više mogućnosti u pogledu kulturnih i zabavnih aktivnosti. Primera radi , Čačak nema nijedan bioskop, dok ih Beograd ima čak 18.

Veliki sportski i muzički događaji i dalje su uglavnom privilegija prestonice.  Međutim i u Kragujevcu se dešavaju muzički  događaji i razne sportske i druge manifestacije , tako da on u stopu zajedno sa Novim Sadom i Nišom u tom smislu prati Beograd. 

Kada se tome doda da je kirija, pijaca i uopšte život u Kragujevcu jeftiniji, nije čudo što veoma mali broj Kragujevčana napušta svoj grad i seli se u prestonicu.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu