Kragujevčani, spremite se za popis nezakonito izgrađenih objekata! - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće na juče održanoj sednici usvojilo je odluku o sprovođenju popisa nezakonito izgrađenih objekata na teritoriji grada Kragujevca kojim će biti obuhvaćeni svi nezakonito izgrađeni objekti ili delovi objekata (pomoćni, glavni, septičke jame, bunari, cisterne za vodu, golubarnici, komunalna infrastruktura) i drugi u skladu sa zakonom.

Popis nezakonito izgrađenih objekata na teritoriji grada Kragujevca počinje 1. februara i trajaće do 27. novembra 2016. godine.

Gradsko veće grada Kragujevca obrazovalo je danas i devetočlanu Koordinacionu komisiju za sprovođenje postupka ozakonjenja objekata na teritoriji grada Kragujevca, koja će biti nosilac celokupnog posla.

Koordinaciona komisija će obrazovati komisije za popis nezakonito izgrađenih objekata - popisne komisije, kao i pomoćna i operativno - tehnička radna tela za obavljanje poslova popisa objekata na terenu.

Gradsko veće na današnjoj sednici usvojilo je nacrt programa raspodele sredstava zdravstvenim ustanovama za sprovođenje društvene brige za javno zdravlje na nivou grada. Usvojeni su i pravilnici o odobravanju i finansiranju programa i projekata udruženja iz oblasti privrede, zatim projekata kojima se ostvaruju potrebe i interesi građana u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite, pravilnik o načinu, merilima i kriterijumima za izbor projekta, programa i manifestacija u kulturi. Na danas održanoj sednici usvojena su još tri pravilnika: o postupku dodele sredstava za realizaciju programa, projekata, manifestacija i aktivnosti u oblasti omladinske politike, zatim finansiranju odnosno sufinansiranju projekata udruženja koji su od javnog interesa za grad, kao i pravilnik za realizaciju programa udruženja u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja.

Na sednici je data saglasnost Gradskoj upravi za imovinu da sa zakupodavcem Privrednim društvom Sobovica zaključi Ugovor o zakupu poslovnog prostora koji se nalazi u Resničkoj ulici u Cerovcu za potrebe formiranja poslovne jedinice Direkcije za nacionalne referentne laboratorije. Saglasnost je data i Gradskoj upravi za upravljanje projektima, održivi i ravnomerni razvoj da zaključi ugovor sa izabranim ponuđačem ''Beopotez'' iz Beograda radi izrade projektne dokumentacije za rekonstrukciju objekta dečije odmaralište Kopaonik.

Gradsko veće usvojilo je i predlog rešenja o obrazovanju Radne grupe za pripremu dokumentacije za ispunjenost kriterijuma grada Kragujevca za članstvo u regionalnoj mreži jugoistočne Evrope gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem - BFC SEE.  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu