U Kragujevac stigla najsavremenija terapija u lečenju hepatitisa C - iKragujevac


Vesti

U kliničkim centrima u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu počela je primena najsavremenije terapije u lečenju hepatitisa C kod 20 pacijenata, kod kojih dosadašnja terapija nije dala efekte a lekari i pacijenti ovu terapiju nazivaju revolucionarnom.

Terapiju za 20 pacijenata obezbedila je farmaceutska kuća koja proizvodi lek.

Uspešnost u lečenju tom terapijom je iznad 95 odsto, a primena je počela zahvaljujući donaciji jedne farmaceutske kompanije.

Ovi lekovi su jako važni jer su standard u lečenju pacijenata. Do sada su nadmašili sve protokole i pokazali od 90 do 100 odsto uspešnosti u lečenju, a primena je počela zahvaljujući donaciji jedne farmaceutske kompanije.

Inače je reč o 20 najtežim bolesnika od kojih petoro prima terapiju u Infektivnoj klinici KCS, dvoje na Klinici za gastroenterologiju KCS, dok još 13 pacijenata terapiju dobija na ostalim Infektivnim klinikama u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

Dodatna prednost ovih lekova to što terapija traje kraće u odnosu na ostale terapije.

U Ministarstvu zdravlja su Tanjugu rekli da su već preduzeti određeni koraci kako bi novu terapiju u toku ove godine primili i ostali najugoženiji pacijenti u Srbiji.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu