GTO „Kragujevac“ na Sajmu turizma u Brnu - iKragujevac


Vesti

Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa Južnomoravskom regijom Republike Češke, Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ predstavila je turističku ponudu grada Kragujevca, Šumadije, kao i cele Srbije, na Internacionalnom sajmu turizma, koji je od 14. do 17. januara održan u Brnu.

U okviru sajma se organizuju dve manifestacije: „Regiontour“ i „GO“. Na „Regiontour“-u, sajmu regionalne turističke ponude, predstavili su se pružaoci usluga i kreatori turističke ponude Češke i zemalja u okruženju, kao i partenrskih regija i gradova iz celog sveta, a na „GO“ sajmu su izlagale turističke agencije i organizatori putovanja. Tako je na izložbenom prostoru od oko 6.500 metara kvadratnih bilo preko 1.000 izlagača iz 24 zemlje. Sajam iz godine u godinu beleži sve veći broj posetilaca, pa je ove godine za 4 dana bogatu sajamsku ponudu videlo preko 32.000 posetilaca.

GTO „Kragujevac“ je predstavila turističku ponudu grada i Srbije, propagandnim materijalom na engleskom, nemačkom, češkom i srpskom jeziku, kao i manjom količinom suvenira. Veliku pažnju posetilaca privukla je brošura „Verski turizam Centralne Srbije“, kao i propagandni materijal Turističke organizacije Srbije – brošure „52 vikenda“ i „Kulturno blago Srbije“. Na štandu partnerskih regija Južnomoravskog kraja, izlagale su još i Zadarska i Bjelovarsko-Daruvarska županija iz Hrvatske, grad Lođ iz Poljske, Departman Gers iz Francuske, Vajnvirtel turizam iz Austrije, Trnavski i Trenčinski samoupravni kraj iz Slovačke, provincija Guandong iz Kine, a pult je imao i domaćin, Kancelarija za međunarodnu saradnju Južnomoravskog kraja. Svakako treba napomenuti da je put, smeštaj, štand i sve ostale troškove za dva predstavnika GTO i vozača Gradske uprave kompletno finansirala kancelarija Južnomoravskog regiona, koja od 2003.godine postoji i funkcioniše u Kragujevcu.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu