KRAGUJEVAČKI FIAT AUTOMOBILI: Izvoz u Kazahstan?! - iKragujevac


Vesti

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je da bi nakon 15. januara moglo doći do dogovora o izvozu vozila iz fabrike „Fiat“ u Kragujevcu u Kazahstan.

Vučić je rekao da je zamenika ruskog premijera Dmitrija Rogozina na današnjem sastanku u Beogradu zamolio da prilikom susreta sa potpredsednikom kazahstanske Vlade posreduje u tom poslu.

„Taj bi posao bio značajan ne samo zbog zarade, već pre svega zbog odnosa prema italijanskom investitoru koji posluje u Srbiji, ali i zbog daljih ulaganja u auto-industriju“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On kaže da je sa Rogozinom razgovarao o mogućnosti da srpska industrija proizvodi za rusko tržište auto-delove, posebno u segmentu koji su ranije pokrivale turske kompanije, a koje su od 1. januara pod ruskim sankcijama.

Na sastanku je istaknuto da u narednom periodu, pre svega, treba raditi na unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje.

„Rusija je jedna od zemalja sa kojom imamo najveću trgovinsku razmenu, ali ona može i mora da bude mnogo značajnija“, rekao je Vučić i dodao da se određeni prostor na ruskom tržištu otvorio nakon što je ta zemlja uvela sankcije Turskoj.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu