BRAVO ZA KRAGUJEVČANE: Zaposleni i učenici Politehničke škole osnovali su fond za pomoć đacima slabijeg materijalnog stanja! - iKragujevac


Vesti

Zaposleni i učenici srednje Politehničke škole osnovali su jedinstveni fond za pomoć đacima slabijeg materijalnog stanja, posebno onima koji do škole putuju iz udaljenih sela. Svako na svoj način, profesori odvajanjem od svojih plata, učenici idejama i talentom, obezbeđuju novac i plaćaju karte za prevoz, užine, ali i gde god "zaškripi".

Inicijativu je pokrenula profesorka ove škole koja je videla jednu maloletnu učenicu kako u nedoba stopira. Stala je i upitala zašto to čini. Dete je odgovorilo da nema para za autobusku kartu do svog petnaestak kilometara udaljenog sela, kao i da roditelji ne mogu da izdvoje novac za taj trošak.

To je profesorka ispričala na sastanku u nastavničkoj kancelariji, a onda su odlučili da osnuju Učenički fond solidarnosti. Ideju je prihvatilo svih 180 zaposlenih, od čistačice do direktora, kao i 1.460 đaka ove škole.

Zaposleni od plata, a učenici, kao i pojedini profesori,ovaj fond pomažu prodajom svojih crteža, ukrasa, novogodišnjih čestitki, raznim humanitarnim akcijama.

Odlukom rukovodstva škole, jedna nastavnica je posebno zadužena za brigu o ovoj kasi solidarnosti, odnosno da se pomoć da deci kojoj je najpotrebnija. Nastavu tu pohađa veliki broj dece iz radničkih porodica, kao i sa seoskog područja. Trenutno, oko petnaest učenika ima obezbeđenu užinu, njih više od dvadeset redovne karte za prevoz do škole i nazad.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu