Nove radne zone - nova šansa za posao - iKragujevac


Vesti

Budućim investitorima u Kragujevcu biće ponudjene nove radne zone i gradsko gradjevinsko zemljište koje je imovinski "čisto", kažu u Gradskoj upravi za investicije.

Za sutra je zakazana licitacija parcela na više različitih lokacija čija je početna procenjena vrednost 120 miliona dinara.

U gradskoj vlasti očekuju da će uskoro prenosom osnivačkih prava nad Strnim žitima biti obezbedjeno i zemljište površine 30 hektara.

Ovu radnu zona pod nazivom "Feniks" gradski čelnici smatraju najatraktivnijom ponudom za ulagače i prilikom za novo zapošljavanje u Kragujevcu.

Koliki je značaj dolaska novih investitora za novo zapošljavanje u Kragujevcu ilistrovao je jednom rečenicom gradonačelnik, na poslednjoj sednici gradskog parlamenta: "Davaćemo ovu zemlju i besplatno samo da se ljudi zaposle".

Prema oceni gradskih čelnika za investitore će biti najatraktivnija nova radna zona kod Strnih žita.

Radi se na tome da Grad obezbedi zemljište površine 30 hektara, kada se okonča prenos osnivačkih prava nad Strnim žitima.

To će prema planu gradske vlasti biti nova slobodna zona Feniks sa uredjenom infrastrukturom.

U Upravi za investicije ističu da Kragujevac budućim investitorima nudi isključivo gradsko gradjevinsko zemljište koje je imovinski "čisto", što nije bio slučaj kod bivše vlasti.

Uredjenje radnih zona pratiće i ulaganja u putnu infrastrukturu. Istovremeno, prame najavi iz Uprave za investicije prioritet će biti rešavanje nasledjenih imovinskih problema kod 20 postojećih saobraćajnica u poslovnim zonama koje nemaju gradjevinsku dozvolu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu