KG: Vatrogasno spasilačka brigada imala 1300 intervencija u 2015. godini - iKragujevac


Vesti

Uprava za vanredne situacije grada Kragujevca, odnosno Vatrogasno spasilačka brigada, tokom 2015. godine, imala je za 11% manje intervencija u odnosu na 2014. godinu.

U Upravi kažu, da je 2014. bila jedna od ekstremnih godina zbog vanredne situacije koja je bila proglašena u celoj zemlji, a da je prošla godina, po broju izlazaka na teren ostala na nivou godišnjeg proseka.

Tokom 2015. godine, Vatrogasno-spasilačka briigada imala je oko 1.300 intervencija. Uz odlazak na hitne pozive na teritoriji Šumadijskog upravnog okruga, kragujevački vatrogasci, tokom godine, pomagali su kolegama u drugim delovima zemlje.

Najviše intervencija, kao ispomoć, imali su na teritoriji Rasinskog, Raškog, Borskog i Moravičkog okruga. U takozvanim ''mirnim'' danima kada u Šumadiji nije bilo potrebe za izlazk na teren, Vatrogasno-spasilačka brigada, sprovodila je edukativne radionice za najmlađe, taktičko pokazne vežbe i proveru ispravnosti svoje opreme.

Uprava za vanredne situacije, uz izlazak na teren oko 1300 puta u kojima je reagovala u raznim akcidentnim dogđajima, u 2015. godini imala je posla i sa nesavesnim građanima.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu