Evo zašto se konji "šetaju" po Bagremaru i Šumaricama - iKragujevac


Vesti

Kao što smo već pisali o "šetnji" konja po naselju Bagremar ali i po spomen parku Šumarice, sada znamo i zašto se to dešava ...

Naša sugrađanka nam se obratila i zamolila da apelujemo na vlasnika ovih konja ali i nadležne službe a koje se bave komunalnim redom u našem Kragujevcu. 

Da je situacija izmakla kontroli, tvrdi i naša sugrađanka: 

"Čovek ima oko 20-tak konja. Neki su zatvoreni i izlaze samo ponekad, a oko 10-tak su pusteni ceo dan, i to ne u zatvorenom prostoru - padoku, već na stazu. Pošto hipodrom nije u potpunosti ogradjen, konji stalno izlaze i odlaze u Bagremar medju zgradama, a ponekad odu i do spomenika V/3. Radnici idu da ih vraćaju, ali oni ponovo odlaze jer su navikli."

"Skoro je došlo do smetnje u saobraćaju jer su konji verovatno stali na ulicu, pa je dolazila i policija, ali njihov vlasnik nije bio tu, pa su radnici išli da ih vraćaju. On to radi od leta. Većina tih konja je bezopasno, ali ima 2 ili 3 kojima nije svejedno prići jer nekad hoće da napadnu.

Zašto to njihov vlasnik radi stvarno ne znam. Nema razloga da to radi. O tome bi već morao neko da popriča sa njim. Zna dobro da su konji plašljive zivotinje i da mogu da naprave štetu i nenamerno povrediti nekoga. "

Konji koji slobodno šetaju ulicama većih gradova sve su češća pojava u Srbiji.

Kako nezvanično saznajemo, vlasnici namerno puste konje da lutaju kako bi se sami snašli za hranu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu