KG: Uručeni ključevi za 40 stanova u Staroj radničkoj koloniji - iKragujevac


Vesti

Privodi se kraju Program raseljavanja Stare radničke kolonije iz preostalih baraka.

Uručena su trajna rešenja i ključevi za 40 stanova u zgradi u ulici Prvoslava Stojanovića.  Za sprovođenje postupka pribavljanja nepokretnosti u javnoj svojini i okončavanje raseljavanje formirana je komisija. Razmena nepokretnosti vrši se po modelu kvadrat za kvadrat, a komisija je u obavezi da o svakoj izvršenoj primopredaji sačini zapisnik i u roku od tri dana dostavi izveštaj Gradskom veću.

Do sada je podeljeno oko 20 rešenja, kako ističe predsednik te komisije Slađana Radisavljević, pomoćnika gradonačelnika za obrazovanje i nadzor nad investicijama, i dodaje da je naš je zadatak da omogućimo ljudima da steknu pravo na trajno rešenje, a to znači da se uknjiže u katastar i da stan bude njihov ''jedan kroz jedan''.

Pred Koloncima će se do 24. januara 2016. godine naći sledeća dva moguća rešenja:ako žele veću kvadraturu nephodno je da doplate razliku od 90 000 dinara sa PDV – om po kvadratu ili da se opredele za adekvatnu kvadarturu. Većina raseljenih Kolonaca plaćala je razliku u kvadratima po ekonomskoj kiriji od 1,3 evra po kvadratu. Postoji ukupno 2000 kvadratnih metara koje stanari treba da dokupe kao uslov za sticanje prava vlasništva koje je obaveza u skladu sa Zakonom o javnoj svojini.

Do sada je uručeno 75 trajnih rešenja za ranije preseljene Kolonce.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu