KG:Održana šesta sednica Saveta Šumadijskog upravnog okruga - Smanjen broj krivičnih dela - iKragujevac


Vesti

Danas je održana šesta sednica Saveta Šumadijskog upravnog okruga. Glavne teme ove sednice bile su javna bezbednost, organizacija upravljanja životinjskim otpadom i rad inspekcijskih službi.

Zamenik načelnika Policijske uprave Kragujevac, Miodrag Pavlović je izjavio da je smanjen ukupan broj krivičnih dela od strane nepoznatih izvršioca, ako uporedimo sa 2014. godinom, zahvaljujući preduzetim merama odseka za suzbijanje privrednog kriminala. Naime, u 2015. godini su izvršena 2762 krivična dela, odnosno za 8,5 % manje od prošle godine. Policijaska uprava se može pohvaliti i time što su sva teža krivična dela razjašnjenja.

Ako analiziramo borbu protiv narkomanije, rezultati pokazuju da je zaplenjeno ukupno 256 kilograma opojne droge, od čega najviše marihuane, 246 kilograma. Takodje je detektovan veći broj prekršaja iz oblasti narušavanaja javnog reda i mira.

Bezbednost gradjana je podignuta na viši nivo. Smanjen je broj saobraćajnih nezgoda, kao i broj nastradalih lica i potpuno stabilizovana situacija sa azilantima.

Načelnik Šumadijskog upravnog okruga, Damjan Srejić rekao je, pored ostalog, da je u ovoj godini ispoštovana zakonska norma za održavanje sednica Saveta, što od 2013. nije bio slučaj i da je zadovoljan radom inspekcijskih organa.

Na sednici je istaknuto da je Javno-komunalno preduzeće “Čistoća“ nedavno dobilo vozilo za uklanjanje životinjskog otpada, a do početka njegovog korišćenja potrebno je obučiti radnike i obezbediti hladnjače za tu vrstu otpada. Ovi poslovi treba da počnu do februara 2016. godine.     

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu