Roditelji renovirali školu u Pajsijeviću - iKragujevac


Vesti

Roditelji sela Pajsijević kod Kragujevca renovirali su školu za svoju decu, a opština Čajetina je za te učenike iz sela obezbedila smeštaj na Zlatiboru.

Učiteljica koja radi u pomenutom selu u blizini Kragujevca, organizovala je renoviranje te seoske škole.
Učenici šumadijskog sela Pajsijević, su od ranog jutra vrlo aktivni. Ništa im nije teško i o svemu pričaju s osmehom na licu.

Jana Božović, učenica OŠ “Rada Šubakić”, kaže da ustaju u sedam sati, a na pitanje šta rade u to doba kaže: “Sređujemo sobu, a u osam, osam i petnaest idemo na gimnastiku.

Devojčicama ni jednog trenutka nije dosadno, a dečaci cu nam otkrili da, zajedno s devojčicama, organizuju takmičenja u kojima važe neobična pravila.

Kako kažu, devojčice čak i njih šminkaju kada izgube na takmičenju, a kada one izgube oni njima crtaju brkove.

Sobu dečaka učiteljica može da poseti jedino ako pogodi lozinku koju su šaljivdžije smislile. Inače, za trinaestoro đaka boravak na Zlatiboru je jedinstveno iskustvo.

“Ovo je njihovo prvo odvajanje od sredine, od rođaka, roditelja, svih, Tako da im je lepo, lepo su se navikli, lepo se druže”, kaže navodi Violeta Bojovic, učiteljica OŠ „Rada Šubakic”.

Kliskanje je đacima omiljena zabava. Nakon svih igara i doživljaja i te kako će imati čega da se sećaju, kaže Dragan Vujović, koji je i inicirao renoviranje seoske škole.

“Deca će se vratiti razdraganija, puna energije , puna ovog ozona ovde sa Zlatibora kojeg nisu imali priliku da vide”, ističe član Saveta mesne zajedice Pajsijević, Dragan Vujović.

Opstanak seoskih škola je težak, ističu čelnici opštine Čajetina i kažu da znaju koliko retko deca iz seoskih sredina idu na ekskurzije.

“Iz želje da pomognemo deci iz seoskih sredina mi smo im priuštili da borave na Zlatiboru sedam dana, upravo u vreme kada ima snega i kada mogu da se zabavljaju napolju”, navodi pomoćnice predsednika opštine Čajetina Bojana Božanić.

Roditelji šumadijskog sela Pajisjević su samostalno renovirali OŠ „Rada Šubakic”. Učenici sada borave u daleko sređenijim učionicama. I to nije sve, nakon zimovanja na Zlatiboru, učionice će biti znatno toplije jer su za učenike roditelji i škola obezbedili nove prozore. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu