Samsung otvorio digitalnu učionicu u Lapovu vrednu 6 miliona dinara! - iKragujevac


Vesti

Učenici Osnovne škole „Svetozar Marković“ u Lapovu imaće priliku da usvajaju gradivo putem najsavremenijih tehnologija i opreme, zahvaljujući kompaniji Samsung koja je u ovoj obrazovnoj instituciji otvorila petu digitalnu učionicu u Srbiji.

„Naš cilj je da deci pokažemo kako da uče pametno, a u tome moderna tehnologija može samo da im pomogne. Veoma smo ponosni na ovaj projekat i na dosadašnje rezultate koje smo postigli. Najvažnije nam je da su reakcije nastavnika i učenika veoma pozitivne i da oni jasno osećaju poboljšanje pri pohađanju nastave i učenju. Verujem da će tako biti i u ovoj školi“, kaže Milan Vujović, direktor marketinga kompanije Samsung za Adriatik region.

Prema istraživanjima sprovedenim u digitalnim učionicama koje koriste Samsung rešenje, najveće unapređenje u nastavi ogleda se u znatno većoj interaktivnosti učenika tokom časa, poboljšanoj saradnji među njima, kao i u boljem razumevanju gradiva. Takođe, koncentracija učenika je poboljšana za 23 odsto, dok je produktivnost nastavnika porasla za 10 odsto.

„Nadam se da će ova pametna učionica dodatno osnažiti ulogu nastavnika i omogućiti učenicima jedno novo iskustvo učenja i interaktivniju nastavu. Posebno nam je drago što je još jedna škola iz unutrašnjosti dobila tu privilegiju da primeni nove tehnologije u svom radu“, kaže Slavica Tomić, direktorka Osnovne škole „Svetozar Marković“.

Kompanija Samsung investirala je oko šest miliona dinara za opremanje i renoviranje digitalne učionice u Lapovu. Učionica je opremljena sa 30 Samsung uređaja Tab A od 9.7 inča, pametnom tablom i odgovarajućim softverom. Uređaji su povezani sa centralnim serverom koji poseduje bazu svih podataka i multimedijalnih materijala za nastavu. Predviđeno je da učionicu koriste đaci svih razreda kako bi svi podjednako učestvovali u novim metodama nastave, a nastavnom osoblju će biti omogućena obuka i dodatni treninzi.

U saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, kompanija Samsung je do sada otvorila četiri digitalne učionice u Srbiji – u osnovnim školama u Požarevcu i Paraćinu, kao i u Elektrotehničkoj školi „Zemun“ i Fakultetu organizacionih nauka.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu