EKSKLUZIVNO: Divljaštvo odbornika ZZŠ na sednici gradskog parlamenta (KOMPLETAN VIDEO) - iKragujevac


Vesti

Sednica gradskog parlamenta bila je prekinuta oko pola sata, zbog divljaštva odbornika ZZŠ. Do icidenta je došlo pošto je predsednik Skupštine grada, Milan Urošević odbio da dozvoli repliku šefu opozicione odborničke grupe Zajedno za šumadiju, Bojanu Stojadinoviću.

Kragujevački parlament ne pamti ovakvo divljaštvo. Stojadinović je insistirao da dobije reč po poslovniku kako bi replicirao odbornici Srpske napredne stranke na optužbe da su ljudi iz ZZŠ krivi za kriminalne privatizacije u Srbiji.

Predsedavajući je Stojadinoviću izrekao opomene a kada on nije hteo da napusti govornicu i meru udaljenja. Stojadinović je poručio da neće da se udalji, a zatim je prišao drugi odbornik Zajedno za Šumadiju, Veroljub Stevanović, kome je Urošević takođe izrekao opomenu.

Pored uvreda predstavnika vladajuće stranke, počeli su sa divljaštvom. Dok je trajala rasprava, treći odbornik ZZŠ Milan Vuković prišao je predsedavajućem i iščupao mu mikrofon. Urošević je poručio opoziciji da kada nema argumenata od skupštine pravi cirkus.

Predsednik Skupštine grada je odredio pauzu od 5 minuta koja je potrajala skoro pola sata. Odbornici Zajedno za Šumadiju su odlučIli da ne prisutvuju sednici koja je nastavljena.

Do prekida je došlo tokom rasprave o Odluci o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave grada Kragujevca.

Izvor: RTK

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu