EKSKLUZIVNO: Kako je Verko zapošljavao preko ceduljice (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Svakodnevna životna praksa zabeležila je razne načine zasnivanja radnog odnosa, nekada je to bilo preko konkursa, pa preko rodbinskih veza, davanja mita… dok na političku scenu Kragujevca nije došao Veroljub Stevanović.

Veroljub Stevanović je “patentirao” sistem zapošljavanja preko ceduljice! U trenutku kada se u svakoj opštini debatuje o prekomernom broju zaposlenih, pa tako i u našoj, najžešći protivnici otpuštanja su upravo oni koji su nemilice zapošljavali, na raznorazne načine, svoje “bližnje” u javnom sektoru. Ko se i kako se zapošljavao u opštinskoj administraciji i lokalnim javnim preduzećima za vreme vladavine Veroljuba Stevanovića najbolje znaju Kragujevčani.

Nekada nije bila dovoljna ni članska karta, ni aktivnost u kampanjama ZZŠ, bila je potrebna cedulja sa potpisom Veroljuba Stevanovića. Cedulja zbog koje su mnogi nesrećni Kragujevčani čekali svakodnevno po par sati ispred vrata Stevanovića ne bi li je dobili. Član ZZŠ i naš sugrađanin S.A. iz ulice Vlade Eleza Crnog imao je sreće da preko cedulje zasnuje radni odnos u jednom Javnom preduzeću. Direktor preduzeća Žarko.B kada je primio ceduljicu koju mu je šef poslao nije mu preostalo ništa drugo nego da postupi po naređenju svog šefa i zaposli na određeno radnika S.A.

“Žarko,

Ako je ovaj gospodin dobar radnik, a radi dugo i ima rešenje preko omladinske, neka dobije rešenje na određeno!! 

01.08.2011.

 Verko” 

Na ovakav način je zapošljavao čovek koji je do pre nešto više od godinu dana bio na čelu grada i koji sada grčevito pokušava da se vrati  – Veroljub Verko Stevanović!

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu