Ministarstvo odbrane nastavlja da rešava probleme u "Zastava oružju" - iKragujevac


Vesti

Ministarstvo odbrane će i u narednom periodu sprovoditi aktivne mere u cilju obezbeđivanja dugoročne održivosti poslovanja privredenog društva "Zastava oružje", koje će uključiti i povećanje odgovornosti i efikasnosti menadžmenta, smanjenje troškova poslovanja i ulaganja u razvoj novih proizvoda i tehnologija, saopšteno je iz ministarstva.

Ministarstvo je u prethodnom periodu nastojalo u tome da se reše višegodišnji problemi u privrednom društvu "Zastava-oružje" iz Kragujevca i stvore uslovi za unapređenje poslovanja tog privrednog društva, navedeno je u saopštenju koje je potpisao ministar Bratislav Gašić povodom medijskih napisa o problemima u realizaciji ugovora "Zastava oružja".

"Zastava oružje" ima neizmirene obaveze prema državnim poveriocima, među kojima i obaveze po osnovu poreza i doprinosa od 7,95 milijardi dinara i prema Fondu za razvoj u visini od 1, 28 milijardi dinara prema podacima od 30. novembra.

"Vlada Srbije je učinila napor da se dugovanja nastala u periodu sankcija i u periodu nakon NATO-bombardovanja prema državnim organima, javnim preduzećima i lokalnoj samoupravi reše konverzijom u osnovni kapital navedenih poverilaca u tim privrednim društvima, među kojima je i "Zastava oružje" Kragujevac", navelo je Ministarstvo odbrane.

Vlada je Zaključkom iz avgusta 2013. godine usvojila Program finansijske konsolidacije privrednih društava Odbrambene industrije Srbije (OIS) sa većinskim državnim/društvenim kapitalom kojim je, između ostalog, predviđena i konverzija dugovanja tog privrednog društva u kapital poverilaca, kao i otpis pojedinih dugovanja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu