Dodeljene zahvalnice kragujevačkim mrtvozornicima - iKragujevac


Vesti

Povodom obeležavanja 10 godina rada lekara koji obavljaju poslove mrtvozornika. Organizovan je prijem i dodeljene zahvalnice u salonu zgrade Grada. 

Prijem su organizovale Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja sa svojom saradnicom Marijom Đorđević, koja je načelnica Odeljenja za zdravstvo, a prisustvovali su svih desetoro doktora medicine koji su u prethodih deset godina obavljali posao stručnog utvrđivanja vremena i uzroka smrti lica umrlih izvan zdravstvenih ustanova. 
Mrtvozornici pokrivaju  teritoriju celog grada Kragujevca i njihov rad je pod ingerencijom Gradske uprave za zdravstvo. Iz budžeta grada za rad ove službe na godišnjem nivou izdvaja se 2,5 miliona dinara.
Na mesečnom nivou, u Kragujevcu se izdaje oko 100 potvrda o smrti. Mrtvozornici su dužni da u roku od 12 sati od primljenog poziva izvrše neposredan pregled preminulog lica, utvrde vreme i uzrok smrti i izdaju potvrdu o smrti, nakon čega izdaje i potvrdu koja služi za dobijanje rešenja o dozvoli za sahranu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu