KG: Sistematizacija radnih mesta na pomolu - Ovo je kompletan spisak prekobrojnih u lokalnoj samoupravi - iKragujevac


Vesti

Nakon što je Vlada Srbije usvojila analize o višku radnika, ono što sledi je sistematizacija radnih mesta. 

Suština sistematizacije biće da se sa manje uradi više, te da rashodi ne budu veći od prihoda.
Sva ministarstva su dostavila akta o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme, te je u sistemu lokalne samouprave predviđeno da Kragujevac ima maksimalno 3485 zaposlenih. S obzirom na ogroman broj otpuštanja, Grad Kragujevac je I ovog puta uspeo da koliko – toliko poštedi svoje građane, te je broj sa 3485 smanjen na 3351, za 134 više nego što propisuje Vlada.

   Ono što treba istaći je da najveći broj planiranih otpusta ide na račun radnika koji su se dobrovoljno izjasnili za odlazak iz preduzeća.

    Kompletan, preliminarni spisak predloženih otpuštanja je formiran ( Tabela 1.), a najradikalnije mere biće sprovedene u Organima lokalne samouprave i u Vodovodu I kanalizaciji, dok se najmanji broj otkaza planira za Muzicki centar, Biznis inovacioni centar I Centar za stručno usavršavanje.

 

 

     Kako Grad Kragujevac javno saopštava građanima, usvajanje konačne Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave Grada za 2015. godinu, očekuje se u petak, na sednici Skupštine grada.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu