Veliko Polje: Kuća na sred ulice! [FOTO] - iKragujevac


Vesti

Ulicu Rake Adamovića u Velikom Polju nedovršeni objekat deli na dva dela. To nekim meštanima stvara probleme. Do jedne od kuća nemoguće je doći kolima. 

Vlasnik spornog objekta tvrdi da ne sprečava izgradnju ulice, ali očekuje naknadu, dok u Preduzeću za izgradnju grada ističu da je postupak eksproprijacije završen još 1989. godine, a da ulica nije završena jer nije uklonjen sporni objekat.

Raskrsnica ulice Rake Adamoviæa i Risovačke u Mesnoj zajednici Veliko Polje je veoma neobična. Nedovršeni objekat, započet još sedamdesetih godina prošlog veka, ulicu praktično seče na dva dela. Dejan Vulović kaže da je izgradnju te kuće započeo njegov otac, ne spori potrebu da se ulica završi u punom obimu, ali ističe da očekuje naknadu od nadležnih u gradskoj upravi.

Dejanova komšinica Milenka Milojević kaže da je potpuno odsečena od sveta, pa ni vozilo hitne pomoći ne može da priđe.

U Preduzeću za izgradnju grada ističu da je sporna parcela izuzeta za izgradnju ulice još 1989. U tom tekstu navedeno je da je vlasnik bio u obavezi, da, kako je navedeno, nelegalan objekat poruši, što, očigledno, nije učinjeno. Tvrdi se i da je parcela odavno uknjižena na grad Kragujevac, ali ostaje nejasno kako za više od četvrt veka taj problem nije prevaziđen. U Preduzeću za izgradnju grada navode i da su u toku postupci izuzimanja i preostalih parcela kao bi se stekli uslovi za izgradnju ulice u kompletnom planom predviđenom obimu.  

 

Izvor: K9

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu