Batočina ide napred! - iKragujevac


Vesti

U okviru programa razvoja infrastrukture za narednu godinu u Opštini Batočina, pored završetka izrade kanalizacione mreže u naselju poznatom kao Jevtić kraj, radiće se i vodovodna mreža u selu Brzan, sanacija mosta na Lepenici kao i javna rasveta.

U Opštini Batočina, u naselju poznatom kao Jevtić kraj u ovoj godini uradjena je prva faza izrade kanalizacione mreže, u dužini od 1,5 kilometar.

Početkom naredne godine počeće druga faza, a do polovine naredne godine očekuje se da 150 domaćinstava iz ovog kraja dobije uredjenu kanalizacionu mrežu.

Kada je reč o putnoj infrastrukturi, u ovoj opštini asfaltirano je pet kilometara gradskih, lokalnih, i seoskih puteva.Početkom sledeće godine, kada krene gradjevinska sezona, biće potpisani novi ugovori, pa se očekuje da se asfaltira još 10 kilometara puta.Za sve ove radove iz budžeta lokalne samouprave i republike biće izdvojeno oko 60 miliona dinara.

Tokom naredne godine planirani su i radovi na izradi vodovodne mreže, što će rešiti problem vodosnabdevanja za oko 500 domaćinstava u selu Brzan.

U ovoj godini uradjeno je i idejno rešenje za sanaciju mosta na Lepenici, pa je u planu da se rekonstrukcija mosta završi do aprila.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu