OD KRAGUJEVCA DO PARIZA: Zastavino oružje teroristima isporučila CIA!? - iKragujevac


Vesti

PARIZ – Teroristički akt u Parizu je obavljen korišćenjem oružja kragujevačke Zastave, mediji su ranije objavili, a sada je otkriveno da je ono završilo u rukama terorista putem trgovca oružjem koji je povezan sa CIA, piše Raša Insajder.

Direktor Zastava Oružja, Milojko Brzaković, u intervjuu za Asošiejted Pres, otkrio je da su registarski brojevi poluautomatskih pušaka M-92 identični sa onima koji su isporučeni američkoj kompaniji „Century International Arms“ u maju 2013. godine.

To je sportsko, lovačko oružje, rekao je Brzaković i dodao da je ono legalno u Americi, te da je reč o oružju koje ne može ispaljivati rafalnu vatru.

Interesantno je to što je reč o američkoj kompaniji koja je još 80-ih godina prošlog veka, kroz saradnju sa CIA, dostavljala oružje pobunjenicima tokom prevrata u Nikaragvi i Iranu.

„Century International Arms“ je kompanija usko povezana sa CIA, te je ovim podatkom koji je javnosti predočio Brzaković i pitanje terorističkog akta u Parizu dovedeno pod sumnju, navodi portal Raša Insajder.

Mnogi analitičari ocenjuju da je teroristički akt u Parizu napravljen od strane CIA te da je reč o „false flag“ operaciji. Ciljevi takvog poteza CIA i francuskih obaveštajnih službi bi mogli biti u tome da se legitimizuju određeni politički potezi po pitanju migranata i rata u Siriji.

Brzaković je rekao da nije jasno odakle oružje opet u Evropi, te da su oni u skladu sa strogim propisima i procedurama koje propisuju srpske vlasti, oružje prodali američkoj kompaniji u Floridi.

On je istakao da je sve urađeno legalno, te da njegova kompanija izveze u SAD oko 25 hiljada pušaka godišnje, te da je reč o oružju namenjenom za sport i lov.

Pored Raša Tudej, na istu temu je objavio informacije i uticajni američki portal Infovors. Infovors ocenjuje izjave Brzakovića i više nego jasnim dokazom da je CIA umešana u teroristički akt u Parizu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu