Comtrade i Asseco poklonili 20 računara kragujevačkom PMF-u - iKragujevac


Vesti

Kompanije Comtrade i Asseco danas, prema oficijelnoj najavi, kragujevačkom Prirodno-matematičkom fakultetu poklanjaju 20 računara, u vrednosti od oko 1,5 miliona, kojima će biti opremljena nova učionica za izvođenje nastave na studijama Informatike PMF-a.

Skoro punu deceniju Institut za matematiku i informatiku PMF-a u Kragujevcu, saopštavaju sa PMF-a, realizuje studijski program Informatike, kao jedini te vrste u regionu centralne Srbije. O stručnosti kadra koji školuje taj studijski program, najbolje govori činjenica da među njegovim svršenim studentima nema nezaposlenih. Štaviše, softverske kompanije se još tokom studija trude da im ponude stipendije, letnje škole i realizaciju prakse, ne bi li ih na vreme upoznali i ukazali im na mogućnosti saradnje i zaposlenja.

- Ove školske godine udvostručili smo broj studenata upisanih na prvu godinu studija Informatike. Pokazujući visok stepen svesti o značaju obrazovanja za poslovni uspeh i dugoročni održivi razvoj IT industrije i nacionalne ekonomije, ove dve kompanije podržale su značajno povećanje upisnih kapaciteta doniranjem opreme za novu računarsku laboratoriju na našem fakultetu, navodi se u saopštenju kragujevačkog PMF-a.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu