Kragujevac: Usvojen budžet za narednu godinu! - iKragujevac


Vesti

Skupština grada Kragujevca usvojila je budžet za 2016. godinu, kojom su utvrđeni ukupni prihodi i primanja, rashodi i izdaci u iznosu od 10,8 milijardi dinara.

U Skupštini grada gde je u toku 35. sednica Gradskog parlamenta, glasovima 49 odbornika usvojena je Odluka o budžetu za 2016. godinu. Predviđeni su prihodi i rashodi u iznosu od 10 milijardi i 836 miliona dinara.

Projektovan je i fiskalni deficit kao posledica dospelih neizmirenih obaveza iz prethodnog perioda od 705 miliona dinara koji će biti pokriven iz kreditnog zaduženja.

Skupština grada trebalo bi da usvoji i Odluku o ostvarivanju prava na finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju kojom će se proširiti prava građana u ovoj oblasti.

Planirano je da lokalna samouprava finansira treći pokušaj vantelesne oplodnje za 40 parova, za šta su predviđena sredstva u budžetu u iznosu od 10 miliona dinara.

Odluka će, ukoliko gradski parlament da saglasnost, stupiti na snagu 1.januara 2016.godine.

Odbornici će raspravljati i o Odluci o izmenama i dopunama Odluke o lokalnim komunalnim taksama za teritoriju grada, a koja definiše plaćanje komunalne takse na godišnjem nivou za teretna, putnička vozila, motocikle.

Novina je da će plaćanja komunalne takse biti oslobođeni: osobe sa invaliditetom sa 80 ili više procenata telesnog oštećenja , osobe sa invaliditetom kod kojih postoji telesno oštećenje koje ima za posledicu nesposobnost donjih ekstremiteta nogu od 60 ili više procenata , roditelji višestruko ometene dece o kojoj roditelji neposredno brinu, kao i organizacije osoba sa invaliditetom osnovane sa ciljem pružanja pomoći licima sa invaliditetom, koje su registrovane u skladu sa Zakonom.

U navedenim slučajevima oslobađanje se odnosi na jedno vozilo, koje se registruje u toj godini, a takse se prilikom registracije za sve ostale kategorije neće menjati. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu