Prostorno-urbanistički projekat od ključne važnosti za budući razvoj grada - iKragujevac


Vesti

Na završnoj konferenciji projekta ''Unapređenje upravljanja zemljištem na nivou lokalnih samouprava'', predstavljena su dva projekta iz Kragujevca.

U pitanju su urbanistička rešenja - Strategija integralnog urbanog razvoja centralne gradske zone i Urbana obnova prostorne celine Vojno-tehničkog zavoda, koje je uradila kragujevačka Direkcija za urbanizam.

Povodom završetka projekta koji je realizovan u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Nemačke organizacije za međunarodnu tehničku saradnju GIZ, prisustvovala je delagacija grada Kragujevca na čelu sa gradonačelnikom Radomirom Nikolićem i predstavnicima Direkcije za urbanizam.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je kazao da je reč o veoma značajnom prostorno-urbanističkom projektu od ključne važnosti za budući razvoj grada. Saradnja sa nemačkom organizacijom bila je veoma značajna za grad. Direkcija za urbanizam i Gradska uprava su pokazale da mogu da prate GIZ u svim segmentima. Mnogo toga smo i naučili od njih, kako da upravljamo zemljištem i formiramo cene, tako da će sada i gradska Poreska uprava imati koristi od čitavog ovog projekta.

Na završnoj konferenciji projekta, koja je održana u Beogradu, posebno je istaknut značaj rešenja za prostor nekadašnjeg Vojno tehničkog zavoda u Kragujevcu

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu