Čvršća ekonomska saradnja Kragujevca sa Indonezijom - iKragujevac


Vesti

Gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić organizovao je prijem za delegaciju ambasade Indonezije u Srbiji koju predvodi NJ.E. Harry R.J. Kandou. Prijemu su prisustvali i šef ekonomskog odeljenja ambasade Indonezije Yogo Pamungo , šef odeljenja za kulturu, medije i društvena pitanja Habadi Handojo Soewedo, predstavnici grada Slavica Kominac, zamenik predsednika Skupštine grada, Boris Kovačević član Gradskog veća za vanprivredne delatnosti, kao i Predrag Lučić, predsednik Regionalne privredne komore. 

Na prijemu je bilo reči o tradicionalnom prijateljstvu Srbije i Indonezije, kao i mogućnostima unapređenja saradnje u oblasti kulture, nauke i privrede.
Imajući u vidu da se program Vlade Republike Indonezije fokusira na saradnju iz oblasti ekonomije, naša ambasada smatra da upravo grad Kragujevac ima veliki potencijal i mogućnosti kada je u pitanju unapređivanje saradnje između naše dve zemlje. Smatram da je trgovinska razmena sa gradom dobra polazna tačka za buduću saradnju, a da Kragujevac ima dobar strateški položaj u regionu za investicije naših kompanija - rekao je NJ.E. Harry R.J. Kandou.

Gradonačelnik je predstavio istoriju i bogatu industrijsku tradiciju Kragujevca, kao i planove za narednu godinu kada je u pitanju formiranje slobodne industrijske zone.

Indonezija veoma oprezno širi svoje investicije po svetu. Uglavnom se fokusira na zemlje koje se nalaze u njenom regionu. Međutim, počinje sa ulaganjima u ovom delu Evrope, jer za sada postoje dve investicije u Inđiji i Kovinu. Današnji razgovor bio je prvi korak i predstavljanje planovima koje imamo, a to je slobodna industrijska zona i set podsticajnih mera koje ćemo ponuditi investitorima. S obzirom na to kakve ugovore Srbija ima sa ruskim tržištem, verujem da Indonežani mogu da iskoriste naš položaj i da je to jedan od načina da privučemo investitore - kazao je Radomir Nikolić. 

Na proleće 2016.godine predviđena je poseta delegacija Republike Srbije Indoneziji, koju će predvoditi predsednik Tomislav Nikolić. Planirano je i održavanje “Biznis foruma“ u Džakarti, pa je delegacija ambasade Indonezije danas uputila poziv gradonačelniku da sa predstavnicima Privredne komore predstavi potencijale grada Kragujevca i razgovara sa indonežanskim privrednicima na ovom skupu.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu