Gradonačelnik posetio mlekaru “Megle Srbija“ - iKragujevac


Vesti

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić posetio je mlekaru “Megle Srbija“ kako bi se upoznao sa poslovanjem kompanije.

Kompanija Megle Srbija u poslednjih godinu dana povećala je proizvodnju, proširila asortiman i izvoz domaćih proizvoda. Trenutno je u mlekari zaposleno 125 radnika.Proizvodne pogone kragujevačke mlekare obišli su gradonačelnik Radomir Nikolić, načelnik Šumadijskog upravnog okruga Damjan Srejić i predstavnici Regionalne privredne komore Predrag Lučić i Dušan Petković.

S obzirom na to da će Kragujevac u saradnji sa kineskom kompanijom “CMEK“ dobiti postrojenje za preradu mesa, otvaraju se velike mogućnosti. U saradnji sa kineskim partnerom planiran je izvoz od 50.000 tona mesa na godišnjem nivou. Svi poljoprivrednici imaće priliku da uđu u kooperaciju. Pošto se na ovaj način povećava broj grla očigledno ćemo imati uvećanu količinu mleka, što bi svima odgovaralo – rekao je gradonačelnik Nikolić.

Trenutno kragujevačka kompanija ima dovoljne količine mleka, ali postoji potreba za proširenjem kapaciteta čime bi se stekli uslovi da se uključe i mali farmeri. Dobili smo sertifikat kako bi domaće proizvode izvozili na tržište Evropske unije. Veoma smo zadovoljni poslovanjem u ovoj godini. Imamo u planu da proširimo proizvodni pogon i da zaposlimo još radnika, kazao je Aleksandar Nedeljković, direktor “Megle Srbija“.

Nikolić je zaključio da poljoprivreda čitave zemlje prolazi kroz težak period. Situacija će od januara naredne godine da se menja na bolje, kada zaživi priča sa kineskim investitorom. Imamo veliku šansu da podignem stočni fond u Srbiji.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu