Taksisti u Kragujevcu prekinuli protest - iKragujevac


Vesti

Povodom prekida protesta taksi prevoznika iz Kragujevca, udruženje taksista SITAK izdalo je saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:

"Pokazali smo jedinstvo i istrajnost u višednevnom protestu i odlučili da damo prostora svim nadležnim službama da navedeni vid nelegalnog prevoza neutrališu u potpunosti.

Ostvarili smo kontakt sa jednim brojem autobuskih prevoznika, a pojedini su nam se i priključili u našem jučerašnjem protestu. Navedeni prevoznici imaju velike gubitke zbog postojanja ovog vida nelegalnog prevoza putnika i isti imaju zajednički interes sa nama po osnovu zajedničkog nastupanja. Isti interes ima i naša država, što je i istakla Ministarka Saobraćaja, koja je jednom prilikom navela da su gubici u budžetu višemilionski, ali u evrima. Očekujemo da su nadležni ozbiljno shvatili naše nezadovoljstvo i da će animirati sve raspoložive snage sa ciljem rešavanja iznetog problema.

Napominjemo da imamo snage da regrutujemo sve nosioce prevoza putnika sa teritorije RS i da se masovno okupimo i pokažemo naše nezadovoljstvo ako nadležne službe budu bile i dalje inertne. Naš jedini cilj je da postanemo redovni poreski obveznici i da na taj način doprinesemo prosperitetu naše države." -  kaže se u saopštenju za javnost taksi udruženja SITAK.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu