Veliki broj vodičkih tura tokom Sajma turizma - iKragujevac


Vesti

Protekli sedmi Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma i treći Sajam zimnice izazvali su veliko interesovanje Kragujevčana i gostiju iz drugih gradova. Kao i svake godine posebno interesovanje pokazale su đaci i profesori srednjih stručnih škola, koji su osim posete Sajmu izrazili želju da upoznaju Kragujevac.

Za njih su organizovane vodičke ture, koje su podrazumevale panoramsko razgledanje grada i posetu Narodnom muzeju. Licencirani turistički vodiči upoznali su učenike i profesore sa istorijom grada prolazeći autobusima pored najznačajnijih kulturno istorijskih znamenitosi.

Posebna zanimljivost je bila poseta Narodnom muzeju, gde su uz objašnjenje muzejskih vodiča razgledali postavke u Staroj skupštini, Amidžinom i Konaku kneza Mihaila.

Naši gosti su bili učenici i profesori Srednje škole „Nikola Tesla“ iz Batočine, Ekonomske turističke škole iz Paraćina i Ugostiteljsko-turističke škole iz Vrnjačke banje. Posle uspešno realizovanih vodičkih tura za njih je u Medija centru bilo organizovano prikazivanje filma o domaćinstvima, koja se bave seoskim turizmom u okolini Kragujevca.

Vodička tura bila je priređena i za izlagače iz zemlje i inostranstva. Kroz priču turističkog vodiča Gradske turističke organizacije „Kragujevac“ upoznali su se sa razvojem Kragujevca od turskih vremena do današnjih dana da bi zatim posetili Staru skupštinu, Amidžin i Konak kneza Mihaila.

GTO

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu