Sve veći broj KRAGUJEVČANA pravi ove greške ! - iKragujevac


Vesti

Iako je svim ljudima glavni cilj da budu srećni i zadovoljni, postoje greške koje konstantno pravimo, te nas one sputavaju u tome da ostvarimo svoj cilj.

 Najčešće  navike Kragujevčana  koje bi trebalo da izbegnu, kako bi im život bio srećniji i ispunjeniji.

1. Kragujevčani ne znaju šta će sa slobodnim vremenom
Kako bi smo bili srećni, život moramo ispuniti aktivnostima u kojima uživamo. Nije bitno da li se radi o čitanju, sportu ili učenju stranih jezika. Pronađite nešto što vam može ispuniti dan i dajte sve od sebe da kontinuirano budete aktivni. Pronađite nekoga ko ima slična interesovanja i udružite snage, jer ipak, lakše je u dvoje.

2.Razmišljaju  o stvarima koje ne mogu da promene
Često se pitamo šta bi bilo da smo drugačije postupili u nekoj situaciji. U redu je razmišljati o tome, ali ako takvim mislima dopustimo da dominiraju, jednostavno će nas obuzeti i činiti nesrećnim. Nesrećnim ljudima misli često odlutaju u prošlost, umesto da se usredsrede na stvari koje se trenutno događaju. Na mnoge događaje iz prošlosti više ne možemo uticati i nema razloga opterećivati se njima. Ono što je pametnije je da se na psnovu njih nauči nešto novo kako se greške ne bi ponavljale u budućnosti.

3. Brzo odustaju
U životu stvari ne idu uvek onako kako smo mi zamislili. Ako u određenom momentu u nečemu ne uspemo, često se razočaramo, ali to ne treba da nas obeshrabri i da odustanemo od ostvarenja svojih ciljeva. Ipak, nesrećni ljudi imaju tendenciju da odustanu čim stvari postanu teške. Najčešći razlog za to je gubitak vere u sebe i mišljenje da su bezvredni i nesposobni. To je svakako pogrešan način postupanje, jer postizanje mnogih ciljeva zahteva poteškoće, pa u ostvarenju istih uspevaju samo oni koji ostanu dosledni i veruju u sebe.

4. Nezadovoljni su samima sobom i životom 
Često se osećamo kao da smo zapeli u životu. Postoje trenuci kada nismo zadovoljni mestom u kojem živimo, školom u koju idemo, društvom sa kojim se družimo i na kraju, ni samim sobom.U takvim situacijama je potrebno da se zapitamo da li je problem u svemu ovome ili u nama. Ako ne volite svoju školu, setite se da u njoj provodite svega nekoliko sati dnevno i das ona nužno ne određuje čime će te se baviti u životu. Razmišljajte pozitivno i o onome lepom što vam ona nudi. 

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu