Stručni program na Sajmu turizma u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

U petak, 27. novembra, u okviru sedmog Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma u Kragujevcu, biće održane stručne radionice za turističke radnike.

Prvo će u 11.00 sati u Medija centru Šumadija sajma, biti održana radionica “Značaj interneta za rad i promovisanje seoskih turističkih domaćinstava” sa primerima dobre prakse, koju će voditi mr Radomir Stojanović i mr Slobodan Petrović, profesori na Visokoj poslovno-tehničkoj školi strukovnih studija iz Užica. Tema radionice je značaj interneta za razvoj seoskog turizma, primena savremene tehnologije u promociji i prodaji usluga, uz interaktivan pristup dobrim i lošim primerima. Radionica je namenjena zaposlenima u turističkim organizacijama, koji se bave razvojem, promocijom i prodajom usluga u seoskom turizmu, kao i seoskim domaćinima, i pružaocima usluga u seoskom , ali i drugim vidovima turizma.

U 13.00 sati na programu je radionica “Pisanje projekata za apliciranje za sredstva iz predpristupnih fondova EU”, koju će voditi profesor dr Milutin R. Đuričić, sa VPTŠ Užice. Na radionici će biti reči o aktuelnim i potencijalnim fondovima za razvoj turizma i seoskog turizma, o pripremi za pisanje i osnovama popunjavanja aplikacija.

Radionice koje će biti održane na sajmu deo su Tempus projekta “Modernizacija i harmonizacija studijskih turističkih programa u Srbiji” čiji je nosilac Visoka poslovno - tehnička škola iz Užica, a partneri visokoškolske ustanove iz zemlje i inostranstva, regionalne privredne komore i turističke organizacije. U okviru Tempus projekta do sada je održano 9 radionica, na teritoriji Leskovca, Užica i Vrnjačke banje, u cilju edukacije turističkih radnika i ostalih učesnika u turističkoj ponudi Srbije. U planu je da se nastavi saradnja GTO “Kragujevac” i Visoke poslovno-tehničke škole strukovnih studija Užice i da se za radnike u turizmu i ugostiteljstvu na teritoriji Šumadije organizuje još nekoliko edukativnih radionica. 

GTO

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu